Sampsa Pekkinen

sampsa.pekkinen@pekkinen.fi | 0504638006

Olen työoikeuteen, rikosoikeuteen, riitojen ratkaisemiseen ja sopimusoikeuteen suuntautunut asianajaja. Saat lisätietoa asianajajia koskevista ohjeista ja määräyksistä Suomen Asianajajaliiton sivuilta.

Ennen oman toimistoni perustamista työskentelin suuren pohjoismaisen asianajotoimiston työoikeuspraktiikassa. Minulla on kokemusta erityisesti erilaisista palvelussuhteisiin liittyvistä oikeudellisista kysymyksistä, aina työntekijöiden ja johdon sopimuksista työliitännäisiin riita- ja rikosjuttuihin. Avustan laajasti myös muissa riita- ja rikosasioissa.

Sen lisäksi, että rikos- ja riita-asiat ovat minulle tuttuja asiamiespuolelta, minulle on myös myönnetty varatuomarin arvonimi työskenneltyäni käräjänotaarina Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Olen käsitellyt ja ratkaissut käräjäoikeudessa lukuisia riita-, rikos- ja hakemusasioita. Hoidan rikos- ja riita-asiat hienotunteisesti, mutta sillä asenteella, että hopeasijasta ei jaeta pisteitä.

Avustan myös erilaisten liike- ja yksityiselämän sopimusten laadinnassa sekä tulkinnassa. Edellä mainittujen ohella, minulla on osaamista tekijänoikeuksiin sekä joukkueurheiluun liittyvistä oikeudellisista kysymyksistä.

Ihmisten kanssa toimiminen, vaihtelevien ongelmien ratkaiseminen sekä työn merkityksellisyys motivoivat minua. Asiakkaan kanssa onnistuminen on aina yhtä hieno kokemus.  

Tärkeä asianajotyön elementti on vuorovaikutteisuus ja se näkyy työtavoissani. Päämiehen kannalta parhaan ratkaisun löytäminen edellyttää itse juridiikan hallintaa, mutta yhtä lailla osapuoliin liittyvien tekijöiden ymmärrystä. Kanssani on mutkaton asioida. Minulle on tärkeää, että asiakas on jatkuvasti kartalla toimeksiannon kustannuksista sekä asian etenemisestä. Palvelen sujuvasti myös englanniksi.

Työkokemus

Koulutus

Jäsenyydet